sobota 23. února 2013

Pařížský dort z krabice

Dnes to nebude žádný zdravý recept a už vůbec to nebude žádné kulinářské umění.
K posledním narozeninám jsem dostala Pařížský dort od Dr. Oetkera, nejspíš to měl být vtip, nevím. Každopádně od té doby se nám doma prostě válel. Až nedávno táta "naznačil", že by si ho dal a tak jsem ho tedy udělala s tím, že pár "éček" ještě nikoho nezabilo :)
Nakonec je opravdu dobrý tak proč se s vámi o něj nepodělit :D 

Náročnost 0 :D


Ingredience:
Pařížský dort
400-500ml smetany
3 lžíce oleje
vajíčko
voda
máslo na vymazání formy 

Postup:
Sáček s "krémem vysypeme do mísy, přidáme smetanu a ušleháme. Poté dáme do ledničky minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.

Sáček s "korpusem" vysypeme do jiné mísy, přidáme 260ml vody, olej a vajíčko. Pořádně šleháme ručním šlehačem a nalijeme hotovou směs do předem vymazané (a polohrubou moukou vysypané) formy.
Pečeme při 150° asi tak hodinu.

"Pařížskou šlehačku" vyndáme z lednice a šleháme ručním šlehačem než bude pořádně hustá. Pak rozkrojíme hotový korpus v půli a 1/3 šlehačky dáme na rozříznutý korpus. Přikryjeme druhou půlkou korpusu a zbytkem šlehačky pokryjeme celý korpus včetně stran.

Nakonec necháme zase ztuhnout :)


Dort je opravdu dobrý i když je z krabice a aspoň se nám to tu už neválí :D

Co vy a krabicové dorty? :)

13 komentářů:

  1. Jednou jsem ho taky dělala - ale jenom proto, že tu krabici koupila mamka a požádala mě o to :D Jinak jsem zaručeně proti krabicím, radši peču sama. Už jenom proto, že mě to baví a zdá se mi to kvalitnější :) Ale dort byl dobrý, to zas jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně :D Na požádání upeču, ale jinak jsem proti :)
      U mě je tedy hlavní důvod, že pečení miluji a ráda se s tím "mazlím" a to u krabice nejde :D

      Vymazat
  2. Určitě ho vyzkouším,vypadá skvěle :). Jen mě zajímá, psala si,že jsi veganka, ale v receptu je smetana i vejce.Už jsi jen vegetariánka?Díky za odpověď a těším se na další recepty.
    Monika :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, později jsem psala, že bohužel kvůli mé vážné nemoci teď musím jíst "chca nechca" všechno a dokonce musím i jíst o dost více než bych sama chtěla.
      Je to asi sobecké a pro některé vegany či vegetariány nepochopitelné, ale dala jsem přednost svému zdraví :)
      Jinak vajíčko se dá nahradit Solamylem a smetana se prodává i sojová ;)

      Vymazat
  3. Ahoj, já jsem taky vážně nevyléčitelně nemocná a nyní přemýšlím, jestli mám zůstat být vegan. Jídlo ten můj stav také hodně ovlivňuje. Nechceš o tom napsat něco víc? Nebo, nemohla bych ti někam kontaktovat? mail, fb nebo tak? K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mě můžeš kontaktovat :) Zuzana.hendrychova@seznam.cz
      Ale jestli se všichni doktoři shodli na tom, že ti hodně pomůže, když začneš "normálně" jíst, tak si myslím, že není co řešit :)
      Nebo aspoň tak jsem se rozhodla já :) Přece jen jsem ještě mladá a život je mi drahý :D

      Vymazat
    2. Dik:) napsala jsem.

      Vymazat
  4. brácha ho miluje! :) vypadá skvěle

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá super:)!
    Já se snad někdy odhodlám na cheesecake co mi leží v krabici ve špajzu:)).

    OdpovědětVymazat
  6. Jednou jsem dělala krtkův dort a byl dobrý:-) Ale radši přecejen ty domácí:-)) Taky bych se nezlobila za takový brunch:-D

    OdpovědětVymazat
  7. já krabicové dorty nemusím :) ani jsme je nikdy moc nedělali

    OdpovědětVymazat
  8. Krabice nekrabice, vypadá naprosto dokonale. S hrníčkem od Starbucks tvoří skvělou dvojku ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat