Každý jí zná, každý jí už jedl a snad každý jí má rád - Hrášková polévka :)
Nebude to asi nijak rozdílný recept než znáte, ale na mém blogu nesmí chybět, protože i já jako nepolévkový člověk jí mám ráda :)
Hrachová či hrášková polévka má zelenou, žlutou nebo až hnědou barvu, podle typu hrášku a země původu.
Hrachová polévka pochází již ze starověku takže to není žádná nová pochoutka,. tato informace je uvedena v The Birds Aristophanes a podle jednoho zdroje Řekové a Římané pojídali tento lusk už asi 500 - 400 př. nl. Během této éry, prodejci v ulicích Atén prodávají horké hrachové polévky tak, jak je známe dnes.
Ingredience:
1 sáček mraženého hrášku
1 litr vody
hrst bazalky
2 lžíce bílého jogurtu či smetany
kostka zeleninového bujónu
Postup:
do hrnce dáme vodu, zeleninový bujón a hrášek, který vaříme dokud není hezky měkký. Po chvíli přidáme bílý jogurt a pořádně promícháme.
Směs přelijeme do ponorného mixéru, přidáme nakrájenou bazalku a vše rozmixujeme.
Voilà polévka je hotová :)
Já si k ní opeču celozrnný toastový chléb, ale není to třeba :)
Tu jsem jedla většinu zimy:-)) Jen bez jogurtu, hrášek, bujon, voda.. úžasně jednoduché, úžasně dobré:-)
OdpovědětVymazatMálo kdo tam dává jogurt no :) ale já ho tam vždy kydnu :D přece jen to má být krémové tak tomu musíš nějak pomoct :D
VymazatNo já dávám hodně málo vody, takže je z toho takové pyré:-)) A fakt to ani není třeba:-) Ale pravda mít v lednici otevřenou zakysanou smetanu tak si tam taky trochu dám:-))
Vymazatooo ta tvoje hrášková polívčička vypadá dokonale!!
OdpovědětVymazatDěkuji :))
VymazatMňam:) Akorát bacha na zeleninové bujony;) Kup si třeba v Dam to Alnatura, to je opravdu 100% přírodní:)
OdpovědětVymazatDěkuji za radu, ale bez obav nakupuji potraviny déle než oblečení :D všechno to pořádně zkoumám a čtu :D
Vymazat:DD už tě vidím s tou lupou jak to zkoumáš :D A polévku bych si hnedka dala! Ještě miluju dýňovou! :)
VymazatKdyž to nejde přečíst tak vytáhnu mobil a začnu googlit :D
VymazatPak všichni nadávají, protože si myslí, že si píšu sms místo toho, abych nakupovala a jen překážím :D :D
tu miluju!
OdpovědětVymazatparáda :) hrášková je skvělá! ty tvoje recepty mám moc ráda
OdpovědětVymazattak to mě těší :)
VymazatHrášek mám moc ráda.
OdpovědětVymazatA ta barva je úžasná! ♥
Mnaaam! Týjo už sem dlouho neměla, většinou si dělám blokolicovou a rozmixuju ale takle vypadá taky úžasně!
OdpovědětVymazat