neděle 10. února 2013

Domácí vločkový chlebíček se sušeným ovocem

Dneska jsem poprvé ve svém životě opravdu pekla :) bez žádné pomoci, žádného hození do mikrovlnky jako muffínek prostě jsem opravdu pekla :D Povedlo se to a ujedla bych se toho :D A vlastně se toho i ujím protože mi to vydrží cca na týden (otec se zařekl, že nebude jíst ani ochutnávat věci co si dělám, protože já ty jeho také ani neochutnám. Aby jste rozuměli on není vegan ani vegetarián a mě v tom prý nehodlá podporovat, proto nic neochutnává, ale jeho přítelkyně ochutnala a chutnalo jí :) )

Dále mám pár informací, jednu otázku a pak už konečně dám recept na chlebíček :)
Zítra je den, co měsíc pravidelně sportuji a hlídám co jím a právě v tento den chci poslat fotky k Nikki do proměny :) Přihlásil jste se také někdo? :)
Jinak se od zítra budu snažit přidat aspoň na odpolední svačině, kde to tolik netíží moje svědomí a stejně mám někdy v tu dobu hlad :)
A otázka zní: "Jak upravujete recepty?" Já se v tom moc nevyznám, a proto když někde najdu normální recept tak nevím přesně co a kolik toho ubrat, je mi jasné, že asi cukr a nějaké tuky, ale nevím zda třeba i mouku či co. Tak prosím prosím o rady :)

sn: ovesná kaše (40g oves. vloč. 150ml vody 50ml rýžového mléka) cca 10g vlašských oříšků, 1/3 šálku lesní směsi s tím, že jsem tam přihodila několik čerstvých borůvek a cca 8g sušeného kokosu
sv: 1 plátek ovesného chlebíčku, 1/2 pomeranče
ob: Chilli rýže se zeleninou a tofu (uvařila jsem si to tak na 3 dny, abych zítra po škole nemusela vařit a v úterý si mohla vzít do školy, protože mám dlouho)
sv: 1 kukuřičný plátek s avokádovou pomazánkou
ve: 1/3 okurky, 1/4 červené papriky, 1/3 mrkve, 2 kukuřič. plátky
sport: 30DS, BH beginner's weight loss transformation bonus abs

Vločkový chlebíček se sušeným ovocem
200g směsi oříšků a ovoce (já dala 70g vlašských oříšků, 30g mandlí asi 4 fíky a 4 datle, zbytek tropická směs kde jsem použila nejvíce rozinky)
3 lžíce datlového medu
1 a půl pomeranče
2dl černého čaje
1 lžíci solamylu
230g mouky
90g ovesných vloček
prášek do pečiva

Oříšky, sušené ovoce a pomeranče (rozkrojíme, vymačkáme na oříšky a ovoce šťávu a pak necháme kůru v míse s nimi) zalijeme čajem, medem a necháme hodinu ležet, aby vše změklo a nasáklo.
Zapneme troubu na 190°.
Do směsi vmícháme mouku, vločky, prášek do pečiva a solamyl. Těsto je hotové a může se dát do formy s pečícím papírem :)

Inspirovala jsem se od Zrzunky
Na konec dneska, když jsem se snažila přetočit z rozštěpu do provazu tak v jednom stehnu něco ruplo, doufám že jsem si nic nenamohla nebo nenatrhla nebo nevím co :/ Normálně to nebolí jen když chci dát nohy do provazu či rozštěpu. Uvidím zítra zda to bude lepší :)

15 komentářů:

  1. U nás doma, jenom máma občas uždíbne něčeho co jsem si uvařila. Spíš v 90% případů jde kolem a řekne, že jí to smrdí apod :-/ Docela mi to mrzí, protože vím, že to říká jen proto, že ty potraviny třeba nezná a kdyby ochutnala, podle mě by chtěla taky porci.
    Já recepty nijak neupravuji. Většinou si hledám už ty zdravé. Jediné co upravuji je množství, aby to bylo tak pro mě samotnou, nebo na dvě jídla. Dělám to prostě odhadem, takže ti asi neporadím.
    Mám otázku. Ty si tu samotnou kaši už neoslazuješ ničím? jen to ovoce?
    A chlebíček vypadá báječně, zajímalo by mě jak vypadá ukrojený :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táta to komentuje stejně no :/ Mě to mrzí opravdu hodně, protože třeba dneska jsem na sebe byla docela pyšná, že jsem to zvládla a on nic :/
      Já se snažím vyhledávat recepty, které už jsou perfektní, ale přece jen třeba někdy v časopise se mi nějaký líbí a ten není úplně super :D
      Dneska jsem jí ničím neosladila, ono to rýžové mléko je docela sladké ;) ale někdy si dávám třeba do kaše čokoládu a to je pak sladké jéééjé :D ale většinou tam dám jen nějaké to ovoce či oříšky či tu čokoládu :) mám v plánu jí pokapat někdy datlovým medem, ale jinak ji nesladím :)
      Zítra si ho budu dávat k sváče tak ho vyfotím ukrojený ;)

      Vymazat
    2. Předsudky jsou to nejhorší :-/ Zkuste to po kouskách, do méně zdravého jídla pomalu ,,pašovat,, zdravé suroviny :-)

      Vymazat
  2. Mňam...to vypadá hodně dobře :).

    OdpovědětVymazat
  3. Většinou si najdu recepty, co mi vyhovují :) Pokud najdu nějaký recept na sladké a není vegan nebo zdravý, tak si ho jen upravím (bílá mouka-> celozrnná, bílý cukr-> třtinový cukr, apod.) a většinou dávám míň cukru než je v originálním receptu, protože mám sníženou hladinu sladivosti nebo jak to říct :D Prostě mi stačí méně cukru.
    To vážně nemáš odpoledne nebo večer hlad? Já bych z tvého jídelníčku měla =/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takhle to upravit zvládnu :D Děkuji :)
      Opravdu nemám :/ jak říkám, když už hlad mám, tak jedině odpoledne a tam se teď plánuji přidat :)

      Vymazat
  4. Já nevím, ale jsem asi jediná, komu přijde, že jíš děsně málo? :X
    A ohledně těch nohou. Dej si na to bacha, protože takhle se mi to jednou stalo a asi půl roku jsem měla problém s kyčlema (celkově s nohama) a nemohla sem udělat úplný provaz :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne to jediná nejsi :( říká mi to hodně lidí a snažím se s tím něco dělat, ale po obědě už nemám mezi jídly takové pauzy a nemám nějak hlad, takže se budu snažit jíst více v první části dne :)
      No já doufám, že to zítra už bude lepší, ale je pravda, že to zapraskalo až běda. A dělala jsi s tím něco, aby se to zlepšilo?

      Vymazat
    2. Byla sem na ortopedii a prý, že nemám 1/2 roku cvičit.. Což sem nemohla, takže půl roku sem trpěla při pokusech o provaz a při grand battemanech (nevím jak to napsat), atd... Naštěstí se mi to stalo až kolem pololetí a o velkých prázdninách to mělo čas na uzdravení :) Po prázdninách jsem byla jako rybka :) Jinak sem to mazala aulinem a cvičila protahovací cviky...

      Zkus přestat s pufákama a knäckebrotama a dej si normální chleba ;) Je to lepší. Pak bcyh ti doporučila třeba řecký jogurt s ořechama a jablko.. Vždyť to není tak těžké, vzít si do tašky jogurt, hrst mandlí a omyté jablíčko ne? :) To dáš! :)

      Vymazat
    3. Ty jo tak to na tu nohu budu opatrná a nebudu sklouzávat tak dolu :) ale řekla bych, že je to dnes lepší :) tak snad mě nepotká, to co tebe.
      Jogurt můžu jen sojový, protože jsem veganka, ale chápu co jsi tím chtěla říct a pokusím se :) i to pečivo přidám.

      Vymazat
  5. tolik dobrot!! :)
    a souhlasím s Mell, jestli cvičíš, jídla bys měla přidat a s nohama pozor, mě tam cca dva roky zpátky něco prasklo a od té doby neudělám ani provaz...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. k Nikki se nehlásím,protože jsem si trubka na začátku neudělala fotky:D a s receptíky ti neporadím, já si ubírám co se mi nelíbí a naopak přidávám věci ,které mám ráda :) vždy to dopadlo OK,tak taky vsaď na svou mysl!

      Vymazat
    2. Opravdu to jídlo přidám :) dneska by to mělo být lepší.
      No já doufám, že se to do týdne zlepší :) je mi jasné, že nějaký ten pátek nebudu moc dělat úplný provaz, protože to trochu bolí a nechci to namáhat :)
      No já tam pošlu jen z dneška žádné jiné, takže si myslím, že nemusíš mít nějaké starší :)
      Dobrá tak dám na svou fantazii a svědomí :) podle mě je v těch receptech šíleně moc másla, ale když uberu mouku tak bude jen menší množství že? Jinak nic jiného mouka nějak extra neovlivňuje.

      Vymazat
  6. vyzera to neskutocne, super ze si taka sikula!
    Inak ak mas rada znacku Urban Decay recenzia tienov tu:
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/02/urban-decay-asphyxia.html

    OdpovědětVymazat