středa 20. února 2013

Bábovičky z hořké čokolády

Původně jsem se s vámi chtěla dneska podělit o úplně jiný recept, ale co čert bůh slasti nechtěl, upekla jsem něco delikátního a to nemůžu nechat na později! 
Takže jdeme na to ;)

Babovičky si nepleťte s muffínkama! Můžete je péct ve formičkách na muffiny, ale určitě to oni nejsou. Podle mého jsou o hodně lepší než "obyčejné" muffínky! :)


Ten nezaměnitelný kontrast křupavé kurčičky a lahodným vláčným vnitřkem je výjimečný a neodolatelný :)
A samozřejmě (jak jinak) bábovičky zaberou pár minutek a jsou jednoduchoučké :)

Ingredience na 4-5 báboviček:
125g tmavé čokolády (nejméně 70% kakaové hmoty)
125g másla
150g cukru (třtinový, krupicový nebo cukry namíchat to je na vás)
2 velká vejce
50g mouky (hladká či celozrnná)

Když použijete formičky o objemu 200ml tak vám to vystačí na 4 formičky :)

Postup:
Troubu si předehřejme na 190°. Kostičky čokolády nalámeme a dáme do mističky kam přidáme i nakrájené máslo. Misku postavíme na hrnec s mírně vroucí vodou a necháme rozehřát (sem tam zamícháme, aby se čokoláda s máslem pořádně smíchala), až se tak stane necháme trochu vychladit.

V jiné misce ušleháme cukr a vejce, směs by měla být hustší a světlá. Pak přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, mouku a šleháme šleháme :)
(Můžete použít šlehač, ale já mám ráda tu dřinu :D o tom pečení je!)

Dáme do formiček a pečeme 25 minut pokud máte větší formičky a 20 minut pokud malé :) ale upřímně mě stačilo péct jen 15 minut (poznám podle vůně, kdy je výtvor hotov. Tak se také nějak pokuste to odhadnout).
Bábovičky trochu vyběhnou a na povrchu popraskají (to mají!), na dotek by měly být pružné :)


Podávají se s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou, zakysanou smetanou, bílým jogurtem nebo a to velice doporučuji s rozehřátou čokoládou. Prostě hoďte do hrníčku kostičku čokolády, šup s ní na 2 minutky do mikrovlnky a polijte s tím bábovičku :) Ale nezapomínejte, že já jsem čokoholik a pro ostatní by to mohlo být extra čokoládové :D



S pusou od čokolády přeji dobrou chuť ;)

6 komentářů: